ALBLASSERDAM – De politie heeft maandagavond 20 augustus na een controle vier personen aangehouden op de A15 bij Alblasserdam. De inzittenden van de wagen bleken in het bezit te zijn van geprepareerde tassen en een hoeveelheid kleding die vermoedelijk van diefstal afkomstig is. De alarmlabels zaten namelijk nog aan de kledingstukken vast. De twee mannen van 32 en 41 jaar en twee vrouwen van 18 en 28 jaar zonder vaste woonplaats werden direct aangehouden. Ze zitten nog vast op het politiebureau en worden verhoord. De politie onderzoekt de zaak.

Een geprepareerde tas is een tas die voorzien is van metaalfolie of andere middelen om er voor te zorgen dat een detectiepoortje niet kan waarnemen dat er een gestolen voorwerp in de tas zit. Zo’n ‘rooftas’ is een hulpmiddel voor het plegen van winkeldiefstal. Het in het bezit hebben van dit soort tassen is strafbaar.