PAPENDRECHT – Walter Prick, medewerker van de Stichting Dierenambulance Papendrecht heeft deze week een dreigbrief ontvangen met daarbij een foto van een brandende dierenambulance. De nog onbekende afzender suggereert in zijn of haar tekst dat de dierenambulance die vorige week in Nieuw-Lekkerland in vlammen op ging, bewust in brand is gezet. De schrijver dreigt met ‘de volgende die op ons lijstje staat ben jij’ daarbij schrijft hij/zij: “Zoals je ziet hebben wij meer macht dan dat jij of jullie ooit zullen krijgen.”. De brief werd door Walter naast een auto in Dordrecht aangetroffen.

De Papendrechter heeft geen idee in welke richting hij de dader moet zoeken. Wel kreeg hij twee keer eerder dit jaar ook al een dreigbrief binnen. “Er is blijkbaar iemand die een hekel aan me heeft. Ik heb geen idee wat ik fout heb gedaan; maar het is wel behoorlijk beangstigend om deze brieven te krijgen. Er lopen namelijk genoeg gekken rond op de wereld.”

Bemoeial
In de vorige brieven schreef de bedreiger onder andere dat Walter zijn onderzoek in Stadspolders in Dordrecht moet stoppen. “Hey bemoeial, stop met je onderzoek op de Stadspolders. We weten je te vinden en vinden dat je ons met rust moet laten, anders staan we niet voor de gevolgen is,” zo is te lezen in de eerste dreigbrief. Walter licht toe: “Ik heb onderzoek gedaan naar de verdwijningen en mishandelingen van tientallen katten in Dordrecht. Iemand is daar duidelijk niet blij mee.”

Brandstichting niet uit te sluiten
Inmiddels is aangifte gedaan bij de politie. Ook is de brand, die afgelopen week de dierenambulance in Nieuw-Lekkerland verwoestte, door de politie onderzocht. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat er inderdaad sprake kan zijn van brandstichting. Loek Houtepen van de politie Zuid-Holland-Zuid vertelt: “Brandstichting wordt niet uitgesloten, maar het is ook niet met honderd procent zekerheid vast te stellen dat de ambulance in brand is gestoken. Onderzoek is met dit soort branden heel lastig. Het vermoeden is er echter wel. We hebben daarom de eigenaar geadviseerd aangifte te doen bij de politie. Mocht in de toekomst blijken dat er inderdaad opzet in het spel is, is de aangifte alvast binnen.”

Tips
Mochten mensen meer informatie hebben over de brand of over de dreigbrieven, dan kunnen zij hun informatie kwijt bij de politie via het nummer 0900-8844. Melden via Meld Misdaad Anoniem is ook een optie. Dat kan via 0800-7000.

Deel dit bericht via...