ALBLASSERDAM – Exact volgens planning zijn vrijdag 17 augustus de laatste werkzaamheden aan de Dam in Alblasserdam uitgevoerd. Weken lang werd er hard gewerkt om een veiligere oversteekplaats voor voetgangers en fietsers te realiseren. Even voor 16.00 uur haalde wethouder Peter Verheij het laatste deel van de wegafsluiting weg en kon het verkeer, na drie weken afsluiting, het dorp weer in en uit over pas gelegd asfalt.

De meest in het oog springende verandering aan de weg is de vluchtheuvel, die de rijbanen scheidt; waardoor fietsers en voetgangers gemakkelijker over kunnen steken. Daarbij is een zebrapad aangelegd. Mochten fietsers niet de gelegenheid krijgen om bij de fietsoversteekplaats over te steken, is er altijd nog de mogelijkheid om met de fiets aan de hand bij de voetgangersoversteekplaats de weg te kruisen.

Wethouder Verheij benadrukte bij de opening dat gedrag in het verkeer nog steeds de belangrijkste factor is. “De weginrichting op de Dam is flink verbeterd. Het is belangrijk dat mensen elkaar de ruimte gunnen in het verkeer, ook om over te steken,” aldus Verheij. Foto’s Wim de Bie.