ALBLASSERDAM – Een 6-jarig meisje heeft deze week tijdens het buitenspelen in de Rembrandtlaan in Alblasserdam een snoepje aangeboden gekregen van een voor haar vreemde man. “Ze was naast het huis aan het spelen. Er stapte een man uit die niet veel later plotseling achter haar stond. Ze heeft intuïtief aangevoeld dat het echt niet goed zat en is weggehold,” aldus de vader van het meisje. Het voorval werd diezelfde dag bij de politie gemeld.

Daags na het voorval worden in de buurt diverse indianenverhalen verteld. Zo gaat het gerucht dat er geprobeerd is het meisje de auto in te trekken. Dat is volgens de ouders en de politie absoluut niet waar. Politiepersvoorlichter Loek Houtepen licht toe: “Het is opvallend dat dit heeft plaatsgevonden en heeft daarom onze aandacht, maar er is geen sprake van een strafbaar feit.”

Mensen die iets opvallend hebben gezien, iets niet vertrouwen of andere informatie hebben die nuttig kan zijn voor de politie, kunnen in dergelijke en in alle andere gevallen altijd contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844.