ALBLASSERDAM – De Dam in Alblasserdam wordt vrijdagmiddag 17 augustus om 15.30 uur weer opengesteld voor al het verkeer. Wethouder Peter Verheij zal de openingshandeling verrichten. De afgelopen drie weken werd er met man en macht aan de weg gewerkt, om de verkeerssituatie te verbeteren. Hierdoor was de weg het grootste deel van de dag afgesloten voor het verkeer. Met het nieuwe ontwerp wil het college van B&W de veiligheid van fietsers, voetgangers en mindervaliden op de oversteekplaats op de Dam vergroten. Hierbij is gekeken naar de verbetering van de oversteek van het Zuiderstek richting Polderstraat, de oversteek van de Marineweg (Haven Zuid) naar de Ruigenhil en de oversteek op de Dam richting het centrum van Alblasserdam. De werkzaamheden aan de Dam-Haven zijn versneld en binnen de vakantie uitgevoerd om de hinder voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden.

Wethouder Verheij wil bij de openstelling benadrukken dat gedrag in het verkeer nog steeds de belangrijkste factor is. “De weginrichting op de Dam is flink verbeterd. Het is belangrijk dat mensen elkaar de ruimte gunnen in het verkeer, ook om over te steken,” aldus Verheij.