ALBLASSERDAM – De Nederlandse voetballer Ruben Schaken heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan Alblasserdam. De prof kwam bij de brillenzaak van Riens Gort in winkelcentrum Makado om een zonnebril uit te kiezen. Ook zijn vrouw werd voorzien van een nieuwe Carrera zonnebril. De actie stond in het teken van de wedstrijd waarbij modeblad Esquire op zoek gaat naar de best geklede voetballer van het land.

Fans
Al geruime tijd voordat de Feyenoorder het Damdorp in reed, stonden fans al voor de zaak te wachten met shirts, pennen en stiften. Bij aankomst werd Schaken warm onthaald en deelde hij handtekeningen uit. Sommige profvoetballers houden er niet van, maar Schaken was vol begrip: “Ik wilde vroeger zelf ook dolgraag een handtekening van Patrick Kluivert.” Volgens Riens Gort typerend voor deze voetballer: “Schaken is een vriendelijke en uiterst sociale man. Handtekeningen en een aai over de bol… niet was hem te veel,” aldus Gort.

Sterke smaak
Het uitzoeken van de zonnebril was een fluitje van een cent. “We hadden speciaal voor deze dag de volledige zonnebrillencollectie van Carrera in huis. Schaken en zijn vrouw mochten beiden een nieuwe zonnebril uitzoeken. Hij wist wat hij wilde, waardoor er veel af viel en de keuze snel gemaakt was,” blikt Gort terug.

Aanwinst
De voetballer gaf na afloop te kennen erg blij te zijn met de nieuwe aanwinst. Via Twitter liet hij weten: “Met Riens Gort van Riens Gort Optiek in Alblasserdam! Nice guy!”. Daarbij publiceerde de speler een foto waarop hij samen met Gort te zien is in de brillenzaak.

Verkiezing
Schaken bracht het bezoek, zoals gezegd, in het kader van de verkiezing van modeblad Esquire. Het blad verkiest voor de vierde jaar op rij ‘The Most Fashionable Footballer of the Netherlands’. Diverse spelers zijn daarvoor genomineerd, waaronder Derk Boerrigter (Ajax), Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Rydell Poepon (De Graafschap, nu Ado Den Haag). De best geklede voetballer van 2012 wordt 7 augustus bekend gemaakt op een exclusieve avond bij Special Sports in Amstelveen. Foto: Ruben Schaken.

Deel dit bericht via...