ALBLASSERDAM – De politie heeft maandag 6 augustus een snelheidscontrole gehouden op de Edisonweg in Alblasserdam. Behalve automobilisten en motorrijders werden ook de snor –en bromfietsers gecontroleerd. Deze tweewielers mogen op dat stuk asfalt in het Damdorp namelijk respectievelijk 25 en dertig kilometer per uur rijden. Één van de verkeersdeelnemers wilde, toen hij de controle zag, rechtsomkeert maken. Dit had echter weinig zin, want binnen een minuut werd hij ‘gevangen’ door een onopvallende motorrijder van de politie.

In het totaal werden zo’n tien boetes uitgeschreven voor de diverse overtredingen. Één van de hoogste boetes was die voor een snorscooterrijder. Zijn scooter bleek na een test op de rollerbank twintig kilometer per uur harder te kunnen dan de toegestane constructiesnelheid. Hij kan een boete van 173 euro verwachten.

Verkeerswethouder Peter Verheij van Alblasserdam werd ook gecontroleerd; hij bleek zich aan de juiste snelheid te houden. Verheij startte enkele maanden geleden op dezelfde weg de actie “Veilig verkeer? Ik doe mee”. De Edisonweg in Alblasserdam staat in de top twintig van ongevalswegen in Zuid-Holland-Zuid. De politie wil met intensieve controles weggebruikers bewust maken van de risico’s en hoopt met deze aanpak de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal verkeersongevallen terug te dringen.