ALBLASSERDAM – De politie heeft maandagavond 6 augustus een man uit Dordrecht aangehouden bij de Kade (aanlegplaats van de Waterbus) in Alblasserdam. De man wordt er van verdacht dat hij even voor zijn aanhouding zijn ex-vriendin in Nieuw-Lekkerland heeft mishandeld. De man zou haar in haar ogen geprikt hebben. Ook zou hij in haar woning spullen hebben vernield, waarna hij weg ging. Het slachtoffer wist de politie te vertellen dat de man waarschijnlijk de waterbus in Alblasserdam zou nemen. Politieagenten gingen daarop direct naar de aanlegplaats en troffen daar de Dordtenaar, die ze direct aanhielden.

De man verzette zich dusdanig dat de agenten pepperspray moesten gebruiken. Na een korte worsteling werd de 30-jarige overmeesterd en kon hij naar het politiebureau worden gebracht. Hij zit nog vast. De politie onderzoekt de zaak.