NIEUW-LEKKERLAND – De rechtbank van Dordrecht heeft donderdagmiddag 2 augustus een celstraf achttien maanden opgelegd aan een 59-jarige pedofiel uit Goudriaan. Van die periode zijn zes maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van zes jaar. Daarnaast wil de rechtbank dat F. van der G. zich meldt bij de reclassering, als dat gewenst wordt en dat hij zich tijdens zijn proeftijd houdt aan de aanwijzingen van de reclassering.

De man stond vorig jaar tijdens een roofvogelshow op een markt in Nieuw-Lekkerland met ontbloot geslachtsdeel tegen een meisje. Verder heeft de man gefilmd dat hij zijn penis bij het hoofd van een meisje houdt. Tot slot bleek dat de man 3.300 afbeeldingen van kinderporno in zijn bezit had. De rechtbank acht de feiten wettelijke en overtuigend bewezen.

De officier van justitie eiste twee weken geleden een straf van 22 maanden. De rechtbank vond dit een te hoge straf. Wel werd de proeftijd van de voorwaardelijke straf opgeschroefd van twee naar zes maanden, om er voor te zorgen dat de man niet in herhaling valt.