ALBLASSERDAM – Het personeel van twee ambulances heeft woensdag 1 augustus hulp geboden aan een pasgeboren kind en een moeder. Omdat er directe hulp nodig was in de woning aan de Kalmoes in Alblasserdam, werd er met spoed naar het adres gereden. Nadat de baby in een couveuse was gelegd zijn zowel moeder als kind per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over hun toestand is nog niets bekend. Eerder op de dag (rond 05.00 uur) bood het ambulancepersoneel hulp aan een man bij De Hellingen in het Damdorp.

De politie hielp daarbij om de man via een trap naar beneden te krijgen, zodat hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd zou kunnen worden.

Even na het middaguur kwamen de hulpverleners opnieuw in actie. Ditmaal om hulp te bieden aan een onwel geworden persoon in een woning aan de Vroegestraat in Alblasserdam. Ook aan het begin van de avond was er medische hulp nodig in het dorp. Vanuit een woning aan de Koningin Wilhelminaweg werd één persoon naar het ziekenhuis vervoerd.