ALBLASSERDAM – Hanna van Horssen (28) uit Alblasserdam heeft vrijdag 27 juli haar gewonnen fiets in ontvangst genomen bij ’t Kaasmes in winkelcentrum Makado. Zij werd daarbij vergezeld door haar man Matthijs (29) en dochter Monieke (1). De Alblasserdamse won de fiets door een slagzin te verzinnen voor het kaasmerk Beemster. “Wij eten echt heel veel kaas. De slagzin is daarom geworden: ‘Wil kaas je blijven smaken, zonder er aan gewend te raken; vanaf je ontbijt tot aan je bedtijd, dan kies je voor zuivel die met zorg wordt bereid.’,” vertelde Hanna.

Wat er met de slagzin gaat gebeuren, is nog niet bekend. Sjaak Wols van ’t Kaasmes heeft wel wat ideetjes. “Ik denk dat we de zin verwerken in een reclame. Dat zal wel na de zomervakantie worden. Hij is echt goed bedacht!”.

Naast Hanna stuurden nog tientallen mensen hun zin in. “Het is blijkbaar een zeer geliefde fiets. Mensen wilden hem zelfs van me kopen,” lachte de kaasverkoper vrijdag. Hanna is blij met haar gewonnen fiets: “Hij is inderdaad echt mooi. Ik ben er ontzettend blij mee. Ook dat bakje voorop is erg leuk.”