ALBLASSERDAM – Burgemeester Bert Blase heeft dinsdagmorgen 24 juli Brechtje Deelen(8) uit Alblasserdam twee Landvast-bioscoopbonnen gegeven. Het meisje kreeg de bonnen voor haar heldhaftige daad, die zij verrichte. Ze redde namelijk op vrijdagavond 6 juli haar 3-jarige nichtje Lydia uit een sloot langs de Zeelt in het Damdorp. De peuter was die dag de eendjes aan het voeren en gooide een naar haar mening iets te groot stuk brood in het water. Tijdens een poging om het stuk weer te pakken, viel zij in het water.

Brechtje, die tijdens het te water raken van haar nichtje een tak aan het zoeken was om het stuk brood te pakken, zag bij haar terugkomst Lydia nergens meer. Zij ging er direct vanuit dat Lydia in het water gevallen was. Ze liep naar de waterkant en wist haar nichtje op het droge te trekken. Het  te water geraakte meisje heeft, op een nat pak na, niets overgehouden aan de val in het water. De ouders en familie zijn heel trots op Brechtje. “Mijn vader zei dat ik een medaille verdiend heb,” aldus Brechtje.

Ook de burgemeester is trots op de jonge Alblasserdammer en reikte om die reden dinsdag het presentje uit. Tekst en foto’s: Ezra Rehorst.

 



Deel dit bericht via...