NIEUW-LEKKERLAND – De twee scooterrijders die op maandagmiddag 25 juni met elkaar in botsing kwamen op de Middelweg in Nieuw-Lekkerland zijn op dit moment beiden uit coma. De 17-jarige Nieuw-Lekkerlander is inmiddels weer thuis maar moet nog enige tijd revalideren. De situatie van de 16-jarige dorpsgenoot is echter nog een stuk zorgelijker, hij is wel uit coma maar verliest nog regelmatig zijn bewustzijn. Naar alle waarschijnlijkheid heeft hij nog een lange weg te gaan in het ziekenhuis en later met het revalideren. Dat hebben familieleden van beide slachtoffers deze week laten weten.

De jongens van zestien en zeventien botsten maandagmiddag 25 juni door nog onbekende oorzaak met hun scooters frontaal op elkaar. De 17-jarige kwam in een sloot terecht en de 16-jarige bestuurder in de berm. Een traumahelikopter, drie ambulances, de brandweer en politie-eenheden kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Na stabilisatie zijn de jongens met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht.

De 16-jarige had onder meer inwendige bloedingen, een klaplong en een gebroken rib opgelopen. De 17-jarige jongen heeft onder meer verwondingen aan zijn wervels, longen en kaak. Beide slachtoffers hadden enkele bloedingen in hun hersenen. Hoewel de situatie is verbeterd, hebben beiden waarschijnlijk nog een lange ‘revalidatieweg’ te gaan.