ALBLASSERDAM – Sinds enkele weken is het niet meer mogelijk om te zien en volgen naar welk adres een ambulance gaat. Dit met name uit privacyoverwegingen. Op zich niets mis mee, ware het niet dat op deze manier ook de ongevallen buitenshuis niet meer te volgen zijn. Voor een nieuwswebsite als deze is het juist relevant om daar wel verslag van te doen. Vanuit de ambulancedienst wordt gewezen op het persalarm. Dat wordt echter (lang) niet altijd gegeven bij een ongeval. Ook bij andere incidenten zwijgt de pieper regelmatig. Uw hulp is dus meer dan ooit nodig, om deze site up-to-date te houden.

Bent u getuige van een ongeval, een vechtpartij of iets anders waar hulpverlening op af gaat in Alblasserdam, Oud-Alblas, Kinderdijk of Nieuw-Lekkerland? Bel dan, indien u in de gelegenheid bent, altijd even 0640092253. (sla dit nummer dus gelijk even op) WhatsAppen, sms’en, Twitteren, Viberen of een bericht via Facebook/Hyves sturen is ook prima. Al zit er dan wel een kleine vertraging in de melding. Uiteraard doet u er goed aan om, als dat nodig is, eerst hulpverleners in te schakelen via 112 / 0900-8844.

Binnenshuis
Ook als u ambulance of politie met spoed ziet rijden, zou het fijn zijn als u dit even doorgeeft. Het zou voor een binnenshuismelding kunnen zijn, dan wordt er niets mee gedaan, maar het kan ook voor iets buitenshuis zijn. Om de kans op het missen van nieuws te verkleinen, is het dus handig om altijd even de locatie van het hulpverleningsvoertuig door te sturen. Dit scheelt namelijk (veel) zoekwerk.

WhatsApp-groep
Heeft u WhatsApp op uw telefoon? Dan kunt u toegevoegd worden aan de “Spot de Hulpdiensten Groep”. Met een aantal dorpsgenoten wordt in deze groep gedeeld waar een (spoed) hulpverleningsvoertuig zich bevindt. Door met elkaar uit te kijken naar ambulance / politie, wordt het zoeken makkelijker. Wilt u toegevoegd worden aan de groep en denkt u soms/regelmatig te kunnen helpen? Mail dan even uw mobiele nummer naar [email protected].

Ik hoop op jullie medewerking. Zou top zijn!

Peter.

Deel dit bericht via...