ALBLASSERDAM – Alblasserdam krijgt zeventien containers waar mensen hun plastic afval kwijt kunnen. De bakken komen verspreid door het dorp te staan. De containerlocaties voor de wijk Kinderdijk en de wijk Souburgh zijn al besproken en goedgekeurd. Voor de wijken Centrum en Blokweer zijn echter nog suggesties welkom. Bewoners van de laatstgenoemde wijken kunnen zich voor 6 augustus richten tot de gemeente via het mailadres: [email protected]. Het is de bedoeling dat alle bakken voor het einde van de maand augustus een plaats hebben in het dorp.

Huidige situatie
Tot nu toe haalt afvalophaaldienst HVC één keer per maand het plastic afval op. Dit heeft tot gevolg dat de Alblasserdammers hun afval een maand lang moeten bewaren. Ook komt het voor dat de zakken met plastic de straat op waaien. Dat kan soms onhandig zijn. Met de nieuwe manier van werken, kunnen de inwoners zelf bepalen wanneer zij hun plastic afval wegdoen.

Locaties
In de wijk Kinderdijk komen de containers te staan in de Fazantstraat/Rietgors, Scheldeplein en De Boezem. In de wijk Souburgh worden de containers geplaatst in de Waalsmondelaan, Vondellaan, Koningin Wilhelminaweg, Rembrandtlaan en het Liesgras/Plantageweg.

Kosten
Het apart inzamelen van plastic afval is een verplichting van het rijk aan de gemeente. Het is de bedoeling dat het plastic hergebruikt wordt. De afvalbakken  voor kunststof, dezelfde types als de kledingcontainers, zullen eens per week worden geleegd. De aanschafkosten voor de zeventien containers bedragen ongeveer 25.000 euro. De kosten voor het legen zijn geraamd op bijna 12.000 euro per jaar.

Deel dit bericht via...