ALBLASSERDAM – Politieagenten hebben op de Ohmweg in Alblasserdam een man aangehouden op verdenking van diefstal van oud ijzer bij twee bedrijven uit het Damdorp. De politie kwam de man op het spoor doordat een werknemer van een van de bedrijven op dinsdagochtend 3 juli de politie belde toen hij een container met ijzer op een aanhangwagen zag staan op de Ohmweg. De werknemer zag in de container ijzer liggen dat in het weekend van zaterdag 30 juni en zondag 1 juli bij zijn bedrijf gestolen was. Tijdens het onderzoek van de agenten bleek dat de container waarin het ijzer lag afkomstig was van een ander bedrijf, dat ook in hetzelfde weekend slachtoffer was geworden van een ijzerdief.

Toen een 25-jarige man uit Dordrecht bij de aanhanger kwam om hem mee te nemen hebben de politieagenten hem direct aangehouden. De twee bedrijven hebben aangifte van de diefstal gedaan. De 25-jarige Dordtenaar is naar het politiebureau gebracht om te worden verhoord. Daar werd hij in verzekering gesteld.