ALBLASSERDAM – Hornbachmedewerker Norman McNeil is anderhalve week geleden begonnen met een fietstocht langs alle vestigingen van de Nederlandse bouwmarkt. McNeil wil op die manier geld ophalen voor preventief onderzoek naar kanker. Vrijdag kwam de fietsfanaat in Alblasserdam aan en zaterdag vertrok hij vanuit het Damdorp naar Wateringen. Het doel is om in het totaal 20.000 euro op te halen.

Norman kwam op het idee nadat bij zijn collega kanker werd geconstateerd. “Wat mij opviel was dat bij deze mensen de ziekte al aanwezig was voordat zij het wisten. Het is dan al een inhaalwedstrijd geworden. Uit frustratie om niks te kunnen betekenen voor deze personen, anders dan steun geven, kwam bij mij de behoefte om iets te doen dat preventief kan werken: dus geld inzamelen voor preventief onderzoek naar kanker,” aldus McNeil.

In het totaal zijn er al enkele honderden kilometer afgelegd. Geïnteresseerden en eventuele sponsoren kunnen eens kijken op www.inlovingmemoryof.nl. De foto is gemaakt door Jaap Stam.