NIEUW-LEKKERLAND –  Eigenlijk was Chessy de Bruijn (15) uit Nieuw-Lekkerland al voorzien van een nieuwe telefoon, maar omdat er diverse acties tegelijkertijd liepen, kreeg zij vrijdag nóg een toestel. Niet zomaar één, maar de allernieuwste smartphone van Samsung. De eerder gekregen telefoon geeft zij weg aan het slachtoffer. “Toen wij na een verzoek van haar dorpsgenoot Ron Smits op Alblasserdamsnieuws.nl lazen wat Chessy en haar vriendin Danique Poirot gedaan hadden en dat haar telefoon daarbij kapot was gegaan, vonden we dat we actie moesten ondernemen,” vertelt Jorijn de Munnik, filiaalmanager van Belcompany Ridderkerk.

De meiden kwamen maandag 25 juni in actie, nadat tien meter achter hen twee scooterrijders frontaal op elkaar reden. Door het handelen van de twee scholieren is voorkomen dat één van de slachtoffers, die na het ongeval in een sloot terecht kwam, met zijn hoofd onder water terecht kwam. De geredde jongen raakte zwaargewond, maar inmiddels gaat het beter met hem.

Top gedaan
“Hopelijk gaat deze langer mee dan je vorige telefoon,” lachte Jorijn vrijdag terwijl hij de telefoon aan Chessy overhandigde. “Jullie hebben het top gedaan!”. Voor vriendin Danique, van wie de telefoon wel heel bleef, had de vestigingsmanager ook een verrassing in petto: “Voor jou heb ik een headset.” Diezelfde dag lieten de Lekkerlandse meiden weten blij te zijn met hun cadeaus: “Wauw, die voelt echt goed. Ik ben echt verliefd op mijn mobiel,” aldus Chessy.

Burgemeestersbrief
Ook burgemeester Rinus Houtman van Nieuw-Lekkerland viel op hoe heldhaftig de vriendinnen gehandeld hebben. Hij schreef een brief en gaf daarbij enkele cadeaubonnen: “Het is niet niks om na het zien van zo’n ongeluk, zonder na te denken, het vieze slootwater in te springen en een ernstig gewonde jongeman, die ook nog eens buiten bewustzijn is, zijn hoofd boven water te houden om zo nog erger te voorkomen. Ik vind jouw hulpvaardigheid geweldig en dit mag echt een voorbeeld zijn voor anderen,” zo schrijft de burgemeester in een brief. Houtman sluit de brief af met: “Een vriendelijke groet van een trotse burgemeester”.