NIEUW-LEKKERLAND – Chessy de Bruijn uit Nieuw-Lekkerland redde afgelopen maandag samen met haar vriendin een jongen die na een scooterongeluk in het water belandde. Tijdens deze heldendaad sneuvelde haar telefoon. En die had ze net van haar zuurverdiende eerste salaris gekocht. Chessy was woensdag live te horen in het radio-programma Dwars Door Rijnmond. Presentatrice Chantal Quak was zo begaan met Chessy dat zij contact legde met Samsung. En dat bracht goed nieuws; ze mag een gloednieuw exemplaar uitzoeken. “Zo daar ben ik heel blij mee, echt heel blij”, reageert de beduusde redster.

Begin deze week knalde een jongen op de Middelweg in Nieuw-Lekkerland met zijn scooter frontaal tegen een andere scooter. Daardoor belandde hij in een nabijgelegen sloot. Chessy zag het gebeuren en sprong meteen de sloot in. Haar vriendin, Danique Poirot, sprong er vervolgens achteraan om ook te helpen. Samen hielden ze de bewusteloze jongen boven water.

Samsung Nederland hoorde van deze heldenactie en van de verzopen telefoon. Woordvoerster Vivian Peters :”We dachten meteen we moeten haar een vervangend toestel aanbieden. Dit is zo uniek. Ze heeft immers iemand van de dood gered.” Chessy mag kiezen uit een toestel dat wel tegen water kan of de Galaxy S Advance. “Ik weet niet welke ik moet kiezen”, aldus de overrompelde heldin.

Overladen met cadeaus
Samsung was niet de enige die reageerde op het nieuws. Ook twee telefoonwinkels hebben een toestel aangeboden. Die gaan nu naar haar vriendin Danique en het slachtoffer, de geredde jongen. En de cadeaus blijven maar komen voor Chessy. Ze mag namelijk gaan eten bij Ketelbinkie, een filmpje pakken in de bioscoop Cinerama en kan vanaf nu foto’s maken met een nieuwe camera van de Foka Superstore.

Foto: Peter Stam, Albasserdamsnieuws.Nl,  tekst: Rijnmond.nl

Deel dit bericht via...