SLIEDRECHT – Bij een ongeval op de Parallelweg in Sliedrecht is dinsdagavond 19 juni een passagier van een auto om het leven gekomen. Het éénzijdige ongeval gebeurde even voor 21.00 uur, nadat de bestuurder, een 30-jarige man uit Sliedrecht, de macht over het stuur verloor. Een groepje wielrenners uit onder meer Nieuw-Lekkerland reed langs en belde 112. Vervolgens hebben de wielrenners geprobeerd de man uit het voertuig te krijgen. Dit lukte niet.

Na de melding gingen diverse brandweervoertuigen, de ambulancedienst en de politie naar de plek en vonden daar inderdaad een voertuig dat op zijn kop in de sloot lag. De bestuurder stond al aan de kant maar de passagier was nog in de auto. Met behulp van een shovel en wat spanbanden, werd de wagen op de kant getrokken, waarna ambulancemedewerkers hulp konden verlenen aan het slachtoffer middels een reanimatie. Dit mocht echter niet meer baten.

De politie hield de 30-jarige autobestuurder uit Sliedrecht direct na het ongeval aan omdat de blaastest uitwees dat hij mogelijk een te hoog promillage in zijn bloed heeft door alcoholgebruik en op verdenking van het veroorzaken van een ongeval met als gevolg dat iemand daarbij overleden is. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Daarbij helpen de verkeersanalisten van de politie die op de plek van het ongeval onder andere naar sporen kijken. De identiteit van de overleden autopassagier is nog niet vastgesteld. Tekst en foto’s: Peter Stam.