ALBLASSERDAM – De avondvierdaagse is maandag 18 juni met 1130 deelnemers van start gegaan in Alblasserdam. In lange rijen liepen de honderden mensen, waaronder veel kinderen, door de straten van het dorp. Voor de echte fanatiekelingen was er een tocht van tien kilometer die onder meer door Papendrecht voerde. De andere sportieve Damdorpers konden kiezen uit een route van vijf of tweeënhalve kilometer. De vierdaagse wordt donderdagavond feestelijk afgesloten.

Dinsdag 19 juni wil de GGD ZHZ om 17.30 uur met een opvallende bewustwordingsactie het gezonde karakter van de Avondvierdaagse benadrukken. Wethouder Ad Cardon is erbij om alle wandelaars een hart onder de riem te steken. Medewerkers van de GGD delen flyers uit en gaan met ouders in gesprek. De Fun Fruity’s – drie opvallende ‘fruitige’ mascottes in de vorm van een banaan, ananas en aardbei – zijn aanwezig. Zij delen vers fruit uit.

Overgewicht
De bewustwordingsactie rondom de Avondvierdaagse maakt deel uit van het regionale GGD-programma Gezond Gewicht. Met dit programma proberen de negentien gemeenten in deze regio de jeugd op een gezond gewicht te krijgen. Dat dit nodig is, blijkt uit GGD-cijfers. In de regio Zuid-Holland Zuid heeft ongeveer één op de zeven 5-jarigen overgewicht. Bij de 7 tot 10-jarigen is dat al één op de vijf.