ALBLASSERDAM – Afgelopen zaterdag 16 juni 2012 vond de achttiende schoolatletiekdag plaats op de accommodatie van de Atletiekvereniging  AAA in Alblasserdam. Circa 150 schoolkinderen van de Alblasserdamse basisscholen hadden zich weer aangemeld om aan dit sportieve evenement deel te nemen. Samen met veertig vrijwilligers van de atletiekvereniging werd het wederom een spannende en enerverende sportdag. Ondanks de weinig hoopgevende weersverwachting was het een prachtige dag om buitensport te beoefenen.

Alle kinderen moesten diverse atletiekonderdelen uitvoeren, daarbij aangemoedigd door medescholieren en aanwezige ouders. Gedurende het verloop van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat de hoofdprijzen verdeeld zouden worden tussen ’t Nokkenwiel, De Boeg en Het Kompas. Nek aan nek streden de scholieren tegen elkaar en werd om elke overwinning gevochten.

Sportiviteit en sportplezier bleven echter in alle gevallen de boventoon voeren waardoor het een fantastisch sportevenement werd. Uiteindelijk werd de 600 meter de scherprechter en bleek Het Kompas over de langste adem te beschikken op de voet gevolgd door de Boeg en ‘t Nokkenwiel. Wethouder Sjoerd J. Veerman reikte de prijzen uit en bevestigde dat deze schoolatletiekdag perfect aansluit bij het beleid van de gemeente om jeugdsport te stimuleren. Groot was het enthousiasme van de scholieren van Het Kompas en vol trots zal volgende week de overwinningsbokaal op de school gepresenteerd worden.

Tijdens het verwerken van alle resultaten, werd er door de Antilliaanse Brassband Earthquake een Caribische muziekshow gegeven. Kinderen en toeschouwers genoten zienderogen van dit muziekspektakel waardoor menigeen zich in exotische sferen waande. Aan het eind van de dag gingen alle kinderen met een voldaan gevoel naar huis en waren de massaal aanwezige begeleiders en ouders tevreden en vol lof over de organisatie van deze unieke Alblasserdamse sportdag. Ook de 40 vrijwilligers en de organisatoren waren uitermate tevreden over het verloop van deze sportdag en bevestigden dat ook volgend jaar weer een schoolatletiekdag zal worden georganiseerd. Tekst en foto’s ingestuurd door Geke Hofstede.