ALBLASSERDAM – Tientallen kinderen uit Alblasserdam hebben woensdag 13 juni meegedaan aan de straatspeeldag. Op diverse plaatsen in het Damdorp konden de kinderen spelletjes, zoals blikgooien, sjoelen, vlaggen verven en snoephappen, doen. Zo deden vijftig kinderen in de Lavendel mee aan een tiental EK-spelletjes. In en rondom de speeltuin aan de Fop Smitstraat in de wijk Kinderdijk deden meer dan tweehonderd kinderen mee aan de spelletjes. Het was woensdag de zevende keer dat de nationale straatspeeldag in ons land werd georganiseerd.

In heel Nederland worden kinderen aangemoedigd om buiten te gaan spelen. Want buiten spelen is leuk, zeker als er op ruim 800 locaties speciale buitenactiviteiten voor kinderen georganiseerd worden. De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Jantje Beton, Veilig Verkeer Nederland en Scouting Nederland.

Samen willen deze organisaties stimuleren dat zoveel mogelijk kinderen in Nederland buiten spelen en sporten. In de buitenlucht spelen met vriendjes en vriendinnetjes biedt kinderen niet alleen een hoop lol maar levert ook een belangrijke bijdrage aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind.

Deel dit bericht via...