ALBLASSERDAM – Kinderen van kinderdagverblijf De Bereboot, gevestigd in het gebouw van basisschool de Loopplank in Alblasserdam, hebben maandag 11 juni samen met wethouder Peter Verheij taart gegeten. De wethouder onderwijs overhandigde de taart als dank voor de goede resultaten die het kinderdagverblijf haalde na een inspectie van de GGD. Tijdens de jaarlijkse (onaangekondigde) routine inspectie van de GGD op 4 april jl. zijn de kerntaken van de Bereboot onder de loep gelegd. Zowel op personele aangelegenheden en groepsgrootte als op pedagogisch beleid zijn geen overtredingen geconstateerd.

“Normaal hoor je er alleen iets over als iets niet goed is. Dat wilden we dit jaar anders doen,” aldus Verheij. De wethouder wil bij goede resultaten, positieve signalen af blijven geven en zo zorgen voor een stimulans om op de goede weg door te blijven gaan. Behalve de Bereboot, werden ook de kinderdagverblijven bij het Maasplein en de Parallelweg geïnspecteerd. Bij beide verblijven werden geen overtredingen geconstateerd.