ALBLASSERDAM – Het college van burgemeester en wethouders van Alblasserdam vraagt de gemeenteraad om een bedrag van 55.000 euro om het luchtkwaliteitsprobleem in cultureel centrum Landvast op te lossen. Er waren al bedragen van 80.000 en 40.000 euro gereserveerd om het probleem aan te pakken. Met de huidige stand van zaken blijkt er in het totaal 174.500 euro nodig te zijn. Aanvankelijk was het de bedoeling dat naast die tachtig –en veertigduizend euro er dertigduizend uit de ‘Reserve Landvast’ gehaald zou worden. Dat wordt nu achterwege gelaten, waardoor er een bedrag van 55.000 nodig is. Of de raad met het voorstel instemt, zal binnenkort tijdens de gemeenteraadsvergadering blijken.

In de zaal waar feesten en partijen worden gehouden (de grote zaal), wordt het klimaat regelmatig als benauwd en te warm ervaren. Vanuit het oorspronkelijke ontwerp is de noodzakelijke hoeveelheid te verversen lucht bepaald op 5000m3 per uur. In de praktijk is gebleken dat dit debiet te laag is en moet worden vergroot naar 11.000m3 per uur. Het probleem zal worden opgelost door een luchtbehandelkast op het dakvlak te plaatsen die via tracés van kanalen de verse lucht in en uit de grote zaal zal transporteren.

De kosten om het probleem op te lossen zijn voor de gemeente omdat het centrum eigendom is van de gemeente. De werkzaamheden zijn 25 april begonnen en worden naar verwachting half juni afgerond.

Deel dit bericht via...