NIEUW-LEKKERLAND – In de stromende regen hebben de brandweerkorpsen van Alblasserdam, Oud-Alblas, IHC, Nieuw-Lekkerland en Papendrecht donderdagavond 31 mei bij een pand aan de Veenweideweg in Nieuw-Lekkerland een realistische oefening gehouden. Deze zogenoemde ‘alarmoefening’ had als doel de onderlinge contacten tussen de korpsen warm te houden, de samenwerking te bevorderen en het wijzer worden van elkaars inzichten en aanpak. De brandweerlieden werden via de pieper opgeroepen en wisten, net als tijdens een echte melding, niet wat hen te wachten stond.

Bij de Veenweideweg aangekomen, bleek een beschonken automobilist uit de bocht gevlogen te zijn. De auto was op de zijkant, tegen een muur aan gekomen. Het slachtoffer lag bekneld in de auto en het aangrenzende bedrijfspand had door de vonkenregen tijdens de crash, vlam gevat. Aan de brandweer de taak om door goede onderlinge samenwerking het slachtoffer fatsoenlijk uit de wagen te krijgen en het vuur te doven.

Omdat een brandweerman van het korps Oud-Alblas tijdens de oefening onwel werd, werd de inzet van dit korps tijdens de oefening gestaakt. Een ambulance is ter plaatse geweest om de man na te kijken. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ondanks die tegenvaller, wordt er teruggekeken op een geslaagde oefenavond. In het najaar wordt een volgende alarmoefening gehouden.