ALBLASSERDAM – Kinderen van de Alblasserdamse basisschool De Schalm hebben dinsdag 29 mei met hun eigen bedrijfje geld opgehaald voor de stichting KIKA (Kinderen Kankervrij). Op de meest originele manieren wisten de kinderen het geld binnen te halen. Bij de ene verkoper mochten klanten voor vijftig cent een stuk taart in het gezicht van een groep8 leerling gooien, bij een ander konden mensen potjes verf kopen en daarmee een echte auto bekladden met verf. Verder werden er planten verkocht, werd er een rommelmarkt gehouden, konden kinderen een portemonnee maken en konden liefhebbers hun haar, tegen een vergoeding laten vlechten.

Het verkoopproject heet Kids in Bizz en is bedoeld om basisscholieren om te laten gaan met geld. De winst gaat naar het goede doel, in dit geval KIKA. In het totaal werd er 525 euro binnengehaald met de actie. Tekst en foto’s: Peter Stam