ALBLASSERDAM – Samen met Wooncadans houdt Woonkracht10 op 11 juni een informatiebijeenkomst voor belangstellende in het afnemen van zorg in en vanuit de Blomhoeve aan de Randweg in Alblasserdam. Eind 2013, begin 2014 biedt deze voormalige boerderij een voorziening voor wonen en dagbesteding aan (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking  of vergelijkbare handicap.

Informatiebijeenkomst
De informatiebijeenkomst wordt gegeven voor mensen die belangstelling hebben voor wonen in en/of ondersteuning vanuit de Blomhoeve en/of dagbesteding: Maandag 11 juni 2012, Verzorgingshuis de Alblashof, Alblashof 1, 2951XR te Alblasserdam. Inloop met koffie en thee om 19.30 uur en start om 20.00 uur. Meld u zich voor deze bijeenkomst via de e-mail aan via info@wooncadans.nl of via (078) 699 96 33. Laat hierin ook weten met hoeveel personen u van plan bent om te komen.

Toekomstig aanbod
Dit betreft zorg en ondersteuning aan zes bewoners binnen een prettige en huiselijke woonomgeving binnen de boerderij. Zij beschikken over een eigen woon/slaapkamer met sanitair en kitchenette van ongeveer 40m2. Daarnaast is er een gezamenlijke woonkamer van 80m2. Begeleid wonen binnen de woonvoorziening. Hierbij gaat het om de ondersteunende begeleiding en eventuele verzorging aan zes bewoners waarbij de nadruk ligt op het individueel wonen binnen een 24-uurs woonvoorziening. Het aanleren en trainen van vaardigheden behoort tot de mogelijkheden. Iedere bewoner beschikt over een eigen appartement van ongeveer 50m2. De appartementen hebben een aparte ingang vanuit de boerderij en staan los van het groepswonen. De bewoners kunnen gebruik maken van de ontmoetingsruimte van de voorziening.

Ambulante begeleiding
Aan zelfstandig wonende personen in Alblasserdam biedt de Blomhoeve ambulante ondersteunende begeleiding met de mogelijkheid om 24 uur per dag een beroep te doen op de woonvoorziening. Ook kunnen zij meerdere avonden per week een bezoek brengen aan het eetcafé en de ontmoetingsruimte binnen de voorziening. De ambulante begeleiding is vanaf juli 2012 al mogelijk.

Dagbesteding
Bij de dagbesteding gaat het om belevingsgerichte en/of arbeidsmatige activiteiten. Hierbij kan gedacht worden aan (moes)tuinonderhoud bij de woonvoorziening en bij particulieren,

huishoudelijke werkzaamheden, bediening binnen het eetcafé, creatieve werkzaamheden, verzorgen van dieren, vrijwilligerswerk bij ouderenvoorziening/verzorgingshuis en dergelijke. Bewoners van de woonvoorziening kunnen indien gewenst deelnemen aan deze dagbesteding. De dagbesteding verzorgt de Blomhoeve al vanaf september 2012 vanuit een nevenlocatie.

Eetcafé en ontmoetingsruimte
Binnen de Blomhoeve zal een gezellige en apart toegankelijke ruimte gerealiseerd worden welke de avonden en de zaterdagen openstaat voor een diversiteit aan activiteiten. Deze ruimte staat niet alleen open voor de bewoners van de woonvoorziening maar zal ook meerdere avonden en dagdelen per week toegankelijk zijn voor andere doelgroepen.

24‐uurs zorg
Doordat Lourens en Dineke van den Berg van Wooncadans in het voorhuis van de boerderij gaan wonen is er nagenoeg altijd een vast aanspreekpunt aanwezig voor bewoners, ouders en verwanten , maar ook voor de buurt. Vanuit het huis komt er een doorgang naar de woonvoorziening voor onder meer de nachtzorg. Zelf hebben zij ieder 35 jaar ervaring, in veel verschillende functies, binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast hun inzet zal er ook een team van gekwalificeerde medewerkers werkzaam zijn.