ALBLASSERDAM – De vijftig Roparunteams die maandag 28 mei door de Alblasserwaard trokken, hadden in Oud-Alblas en Alblasserdam over publiek geen klagen. Tegenover de dorpskerk in Oud-Alblas moedigde een dolenthousiaste groep jongens, meiden, mannen en vrouwen de renners aan. Ook langs de Vinkenpolderweg, de Edisonweg en bij de Alblasserdamse brug werden de deelnemers aangemoedigd.

De teams van de jaarlijkse estafetteloop Roparun zijn maandagmiddag en avond gefinisht in Rotterdam. Een woordvoerder meldde dat van de 275 teams die waren vertrokken uit Parijs er 273 zijn aangekomen. Voor het eerst vertrokken ook teams uit de Duitse stad Hamburg. Die kwamen alle vijftig over de eindstreep. Onder hen was Team81 met deelnemers uit Alblasserdam, Oud-Alblas en Nieuw-Lekkerland. Dit team liep 563,1 kilometer en liep gemiddeld twaalf kilometer per uur.

Mensen liepen in teamverband om op die manier geld op te halen voor zorg aan mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en brengt doorgaans miljoenen euro’s op. De precieze opbrengst van de 21e Roparun wordt over twee weken bekend.

Foto’s: Peter Stam en Jako Sterrenburg