ALBLASSERDAM – 98 kinderen hebben afgelopen weekend meegedaan aan de jeugdvisdag in Alblasserdam. Dat is een hogere opkomst dan de organisatoren ‘Ons Belang’ , de ‘V.A.H. en hengelsportwinkel De Snuffelhoek hadden gedacht. “We hadden door het mooie weer en het Pinksterweekend op een rustige zaterdag gerekend,” aldus medeorganisator Hikmet Hakioglou. De vangst van de dag viel wel wat tegen. De viswedstrijd werd gehouden bij de wetering langs het Boerenpad in Alblasserdam.

“Afgelopen week hebben vrijwilligers de stekken schoongemaakt, zodat de kans groter werd om een visje te vangen. Door de helderheid van het water en de plantengroei, wordt het elk jaar weer lastiger om plekken te vinden waar gevist kan gaan worden. Ondanks het voorwerk vielen de vangsten zwaar tegen,” vertelt Hikmet.

Na de wedstrijd kregen de winnaars een prijs, maar ook de kinderen die niets hadden gevangen, mochten iets van de prijstafel uitzoeken. Iedereen ging dus met een prijs naar huis. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. “Wij willen namens de organisatie iedereen bedanken die mee hebben gedaan en in het bijzonder de vrijwilligers.” Aldus Ton de Boom en Hikmet Hakioglou.

De winnaars zijn:

Groep van 3 t/m 6 Jaar: Hier is geen vis gevangen en zijn de bekers en de prijzen doormiddel van loting verdeeld.

Groep van 7 t/m 9 jaar: 1ste Lars Sturrus met 167 punten. 2de   Bart Penning met 50 punten. 3de  Arne de Boom met 43 punten. De grootste vis is gevangen door Arne de Boom.

Groep van 10 t/m 12 jaar: 1ste  Jeroen Giezen met 68 punten. 2de  Matthew Roosenburg met 46 punten. 3de  Jason Velthuis met 25 punten. De grootste vis is gevangen door Wim van Wingerden.

Groep van 13 t/m 15 jaar: 1ste Angelo Vilters met 120 punten 2de  Rosanne Vos met 30 punten 3de  Maarten Penning met 20 Punten De Grootste vis is gevangen door Bram Roobol.

De foto’s zijn gemaakt door Annet Advokaat en Peter Stam.