ALBLASSERDAM – Kinderen streden zaterdag 26 mei om de titel ‘beste legobouwer van Alblasserdam’. De kids konden een aantal uur lang een bouwwerk van lego maken. Een jury beoordeelde aan het eind van de wedstrijd de bouwwerken en keek daarbij naar creativiteit in relatie tot de leeftijd van de deelnemers. Bram Erkelens uit Alblasserdam ging er met de eerste prijs vandoor en won daarmee een grote legovrachtwagen.

De andere prijzen werden gewonnen door Arvid Valster, Reinout Timmer, Arie Bakker en Suzanne Brunenberg. Volgens de jury was het niveau in het Damdorp ‘zonder dollen, erg hoog’.

Ook voor volwassenen konden meedoen aan een wedstrijd. Zij moesten met twee stokjes zoveel mogelijk stukjes lego in een bakje leggen. In de finale moest wethouder Peter Verheij na een gelijkspel afleggen tegen Colette. De Alblasserdamse won daarmee een legohelikopter.

 

De winnaars met van links naar rechts: Reinout Timmer, Bram Erkelens, Arie Bakker, Suzanne Brunenberg en Arvid Valster.