NIEUW-LEKKERLAND – Een 17-jarige jongen uit Alblasserdam is in de nacht van zaterdag op zondag 27 mei na een aanrijding gewond geraakt aan zijn hoofd. De Alblasserdammer kwam op de Tiendweg in Nieuw-Lekkerland in botsing met een scooterrijder. Zowel de 17-jarige bestuurder van de scooter, als de fietser kwamen ten val. De fietser is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de scooter raakte ook gewond, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie heeft de fiets en scooter in beslag genomen, zodat technisch onderzoek verricht kan worden. De voertuigen zijn opgehaald door een berger.

De bestuurder van de scooter, die niet in het bezit is van een geldig bromfietsrijbewijs, verklaarde niet op de tweewieler gereden te hebben. “Ik heb de motor alleen stationair laten draaien, zodat de verlichting het zou doen. Ik heb geen gas gegeven, maar heb hem steppend vooruit geduwd,” aldus de Lekkerlander.

Of deze verklaring strookt met die van de fietser, is nog onduidelijk. Onderzoek van de politie zal uitwijzen hoe het ongeval kon gebeuren en wie eventueel schuld hier aan heeft.