ALBLASSERDAM – Samen met de plaatselijke maatschappelijke instellingen houdt de Turkse gemeenschap op zaterdag 26 mei een Turkse fancy fair in en rondom de moskee aan de Anjerstraat 2 in Alblasserdam. Tussen 10.00 uur en 19.00 uur kunnen bezoekers kennis maken met de Turkse Gemeenschap van het Damdorp en genieten van lekkere hapjes, een Turkse lunch of een Turks diner, prachtig traditioneel Turks handwerk, optredens en nog veel meer van het Euro-Aziatische land.

De organisatie is in handen van een groep Alblasserdamse /Turkse dames en de lokale Turkse -Islamitische gemeenschap. Ook dit jaar zijn maatschappelijke Alblasserdamse instellingen uitgenodigd zoals Woonkracht10, SWA, Rivas en de Wereldwinkel.

“De fancy fair biedt een leuke interessante en sfeervolle kennismaking met de Turkse cultuur en de Nederlandse cultuur. Die dag is er ook gelegenheid om de moskee te bezoeken. Daarbij is iemand aanwezig die bezoekers in het Nederlands te woord staat,” aldus Orhan Yilmaz, voorzitter van de vereniging. Iedereen is van harte welkom.