NIEUW-LEKKERLAND – De politie is maandag 21 mei begonnen met het intensief controleren van verkeer dat over de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland rijdt. De komende twee weken wordt door de agenten gelet op snelheid, gedrag, technische vereisten en meer. De dijk staat in de top twintig van ongevalswegen in Zuid-Holland-Zuid. De politie wil met intensieve controles weggebruikers bewust maken van de risico’s en hoopt met deze aanpak de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal verkeersongevallen terug te dringen.

Het startsein van de actie werd gegeven door Herman Buijk van de politie Zuid-Holland-Zuid en de verkeerswethouders André Hoogendoorn van Nieuw-Lekkerland en Erik Jonker van Graafstroom. Dit deden zij met het onthullen van twee speciale driehoeksborden. Via deze borden worden weggebruikers op de actie geattendeerd en worden zij bewust gemaakt van het feit dat zij zich op een weg uit de top twintig van ongevalswegen bevinden.

Ondersteuning
Bij de grootschalige controle kreeg het politiekorps van Zuid-Holland-Zuid ondersteuning van hun collega’s uit Rotterdam Rijnmond. De regio’s worden namelijk binnenkort samengevoegd. “Zo kunnen wij alvast kennis maken met de nieuwe collega’s en kunnen we het gebied leren kennen,” legt één van de agenten uit.

Boetes
De actie is overigens niet gericht op het uitschrijven van veel boetes. Een agent vertelt: “Het gaat ons puur om het gedrag van sommige mensen. Daar moet verandering in komen. We delen daarom flyers uit en spreken mensen aan. Als de overtreding echt te fors is, volgt uiteraard wel een boete. Maar dat is niet onze insteek.”

Twitteragent Nathalie Boogaerdt deed ook mee met de actie.