STREEFKERK – Een 43-jarige man uit Groot-Ammers is zondagmiddag 20 mei met zijn auto over de kop geslagen in Streefkerk. Hulpverleners hebben er ruim een uur over gedaan om de gewonde persoon uit zijn voertuig te halen. “De man zat met zijn benen bekneld,” licht politiewoordvoerder Wim Erkelens toe. Het ongeval gebeurde even na 15.00 uur op de Veerweg. Tijdens de crash raakte de man twee keer een betonnen rand en werd een hek van een brug kapot gereden. De auto kwam op zijn kop langs een sloot en tussen bomen tot stilstand.

Twee ambulances, een hulpverleningsvoertuig van brandweer Alblasserdam, politievoertuigen en een traumahelikopter werden gealarmeerd om hulp te verlenen. Door de auto deels open te knippen kon de man via de kofferbak uit zijn benarde positie worden bevrijd. Na stabilisatie is de man overgebracht naar een ziekenhuis in Dordrecht. Hij liep in ieder geval letsel aan zijn gezicht, zijn armen en benen op.

In het ziekenhuis wilde de politie een bloedproef laten afnemen maar dat weigerde de 43-jarige. Hierop vorderde de politie zijn rijbewijs in en moet de autobestuurder dat inleveren.

 

Deel dit bericht via...