NIEUW-LEKKERLAND – Vijf studentes van het Hoornbeeck College Rotterdam organiseerden woensdag 16 mei op basisschool De Schakel in Nieuw-Lekkerland een sponsorsportdag. De dames kregen de opdracht van hun school om sportactiviteiten op touw te zetten, maar verbonden daar op eigen initiatief een sponsorloop aan vast. In het totaal haalden het vijftal met hulp van de leerlingen van de Schakel 1100 euro op dat bestemd is voor de stichting Kika.

Kinderen gingen de afgelopen weken met ‘afstreepkaarten’ bij vrienden en kennissen langs om zich te laten sponsoren. In ruil daarvoor liepen de kids woensdag 16 mei dertig rondjes rondom de school. Verder konden de kinderen punten verzamelen met de activiteiten die zij deden. De drie leerlingen die de meeste punten ophaalden waren Peter van de Plaat (3e), Dirk den Ouden (2e) en Mariëlle Oosterwijk (1e). De studentes die de sponsorsportdag organiseerden zijn: Naomi Blonk, Nathalie Dekker, Joanne Bosma, Elisabeth Clements en Hendriëtte den Haan.

Tekst en foto’s: Peter Stam. Kijk voor meer foto’s op www.lekkerlandsnieuws.nl.