NIEUW-LEKKERLAND – De leerlingen uit groep zeven van de Petrus van der Veldenschool in Nieuw-Lekkerland zijn woensdagochtend 16 mei begonnen met het ontginnen van stukjes grond op de volkstuin achter de brandweerkazerne. Met hulp van vrijwilligers van de volkstuinvereniging Bakwetering kregen de kids uitleg over hoe zij het aan het eind van het jaar het meest kunnen oogsten. Ieder kind heeft een stukje tuin ter beschikking dat wekelijks bijgehouden zal worden. “Er staan aardappelen, sla, andijvie en kroten,” vertelt Wim van Loon, secretaris van de vereniging.

Aan het einde van de periode mogen de kinderen hun eigen voedsel oogsten en meenemen naar huis. “De leerlingen leren zo omgaan met voedsel, tuinieren en ze zijn gezond in de buitenlucht,” aldus Van Loon.  Het is de twaalfde keer dat de school samenwerkt met de volkstuinvereniging en met dit project van start gaat.  Kijk voor meer foto’s op www.lekkerlandsnieuws.nl.