ALBLASSERDAM – Alblasserdamse ouderen hebben deze week een dagtocht gemaakt. Deze was georganiseerd door het Rode Kruis Alblasserdam. Zoals de laatste jaren de gewoonte is begon de dag weer met koffie met gebak in de Alblashof. Om 10.30 uur  vertrok de rolstoelbus van de EGAO uit Hardinxveld richting de Veluwe. `Daar aangekomen konden we na een sanitaire pauze gelijk aan tafel bij partycentrum De Molen in de Harskamp voor een uitgebreide lunch mét uiteraard de traditionele kroket,” blikt Hennie Faasen van het Rode Kruis terug.

“Aansluitend kregen we een folklore middag aangeboden door een zeer enthousiaste dansgroep in klederdracht. Ook werden er Oud-Hollandse liedjes gezongen door de groep, die door onze mensen volmondig werden meegezongen. Uiteraard werden er mensen gevraagd om mee te dansen en ook hieraan werd ruim gehoor gegeven. Ook werd er uitleg gegeven over de klederdracht. Al met al een zeer geslaagde middag op een regenachtige dag maar door het goede humeur van alle mensen werd het een hele zonnige en plezierige dag,” aldus Faasen.

Om 18.15 uur was de bus weer terug en kon iedereen moe maar voldaan huiswaarts keren. Het Rode Kruis dankt via deze weg alle vrijwilligers die die dag mogelijk maakten.