Jacqueline van den Oever, Sjaak Wols en Gert Versluys (rechts) hebben zin in de actie. "We gaan er vrijdag en zaterdag flink tegenaan."

ALBLASSERDAM  – Roparunteam 81 verkoopt vrijdag 11 en zaterdag 12 mei samen met Sjaak Wols van ’t Kaasmes noten. De helft van de opbrengst gaat via het team naar de Stichting Roparun, die zich inzet voor mensen met kanker. “Dus van elk tientje dat er binnen komt, gaat er vijf euro naar de stichting,” verduidelijkt Wols. Team 81, dat dit jaar voor de zeventiende keer mee doet met de run, bestaat uit mensen die onder meer afkomstig zijn uit Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland en Papendrecht.

Stroopwafels
De kraam is vrijdag 11 mei vanaf 10.00 tot 18.00 uur te bezoeken en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Er zullen die dag cashewnoten, pinda’s, vliespinda’s en een ‘Roparunmix’’verkocht worden. Naast noten worden er die dag ook stroopwafels voor hetzelfde doel verkocht. “Dat liep tijdens de kaasverkoopactie voor de Roparun goed, dus willen we nu nog een keer doen,” vertelt Wols. Het streven is om minimaal 3.000 euro op te halen.

Opbrengst
Van de opbrengst van de actie worden onder meer voorzieningen voor kankerpatiënten aangeschaft, zodat het lijden dragelijker gemaakt kan worden. Daarnaast gaat een deel van het geld naar onderzoeken om de ziekte beter te kunnen bestrijden. Het motto is: “Leven kunnen toevoegen aan dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

RoPaRun
De RoPaRun is een estafetteloop van ongeveer 530 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Team 81 start dit jaar vanuit Hamburg en loopt dus zo’n veertig kilometer langer dan de mensen die traditiegetrouw in Parijs starten. Het team bestaat uit acht lopers, vier fietsers, zes chauffeurs, twee masseurs en één dame voor de catering.