ALBLASSERDAM – Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag 9 mei een Mercedes, een laptop, pasjes, sleutels en meer gestolen vanuit een woning aan de Fop Smitstraat in Alblasserdam. De nog onbekenden wisten via het keukenraam de woning in te komen. “Ze hebben een gaatje in het kozijn geboord en daarna met iets het raam open gehengeld,” vertelt de aangedane bewoner. Hij vervolgt: “Het moet rond 04.00 uur gebeurd zijn. Buren hebben rond die tijd een auto hard horen wegrijden.”

De inbrekers reden zelfs zo hard in de luxe wagen, dat het de surveillerende politie opviel. “De agenten zagen de auto met hoge snelheid over de rijksweg rijden. Ze hebben een stopteken gegeven, maar dat werd genegeerd. De inbrekers doken vervolgens met hoge snelheid Tilburg in. Daar zijn ze uit de rijdende auto gesprongen en te voet gevlucht,” aldus de bewoner uit de Fop Smitstraat.

De paar maanden oude auto kwam tegen een boom tot stilstand en is aan de zijkant flink beschadigd. De Mercedes is naar Breda gebracht, waar deze onderzocht wordt door de politie. Ook is er sporenonderzoek bij de woning in Alblasserdam gedaan. Of dit nog wat heeft opgeleverd is nog onbekend.

Deel dit bericht via...