NIEUW-LEKKERLAND – Vorig jaar beloofde wethouder André Hoogendoorn van de gemeente Nieuw-Lekkerland dat áls zwembad Schoonenburg open zou blijven, hij met kleding en al een duik zou nemen in het bad. Maandag 7 mei kwam hij deze belofte na en opende met zijn duik het nieuwe zwemseizoen in het Lekdorp. “Heerlijk water,” riep Hoogendoorn naar de andere aanwezigen op de kant.

Later bekende de wethouder: “Ik ben helemaal geen watermens. Het water gaat altijd m’n neus in. Toch ben ik erg blij dat we deze voorziening in het dorp kunnen houden.”

De afgelopen weken hebben vrijwilligers hard gewerkt om het openluchtbad zwemklaar te maken. De maanden daarvoor werd er geknokt voor het behoud van het bad. De voorziening werd namelijk met sluiting bedreigd, omdat de gemeente moest bezuinigen. Mede door alle inspanningen van de vrijwilligers blijft het zwembad nog minimaal vijf jaar open. Kijk voor meer foto’s op www.lekkerlandsnieuws.nl. Foto’s en tekst: Peter Stam.