ALBLASSERDAM – 47 mensen hebben zaterdag 5 mei de skeelermolentocht door de Alblasserwaard gereden. De deelnemers hadden daarbij de pech dat het af en toe plensde van de regen en dat de 55-kilometer lange tocht dus over nat asfalt gereden moest worden. Toch werd dit met veel plezier gedaan. Na drie uur finishte de groep bij het clubgebouw van de Alblasserdamse IJsclub aan het Kortland. Elf ‘diehards’ besloten de tocht nogmaals te rijden en hadden er aan het einde van de dag dus 110 kilometer skeeleren op zitten.

Het deelnemersaantal lag dit jaar veel lager dan vorig jaar. Dit kan volgens Hillebrand Bearda van de organiseerde Alblasserdamse IJsclub liggen aan in ieder geval twee punten. “ Het is vandaag Bevrijdingsdag. Er zijn dan vaak veel activiteiten te doen. Daarnaast regende het behoorlijk hard, waardoor zelfs ‘vaste klanten’ afzegden,” aldus de voorzitter van de club.

De skeelerstempeltocht, die normaal gesproken tegelijk met de skeelermolentocht gereden wordt, zal dit jaar op 30 juni verreden worden. “Die hebben we losgekoppeld, omdat de tocht anders in de vakantie zou vallen,” vertelt Bearda.