ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse Ontmoetingskerk en Havenkerk organiseren dinsdag 15 mei voor de derde en laatste keer dit seizoen een bijeenkomst in cultureel centrum Landvast. Na een filmavond en een theatervoorstelling nu een lezing rondom een actueel thema.  “We hebben de bekende en toonaangevende Nederlandse econoom Lans Bovenberg bereid gevonden een lezing te komen houden en met ons in gesprek te gaan over ‘Vertrouwen in de crisis’,” vertelt dominee Hans van Walsum van de Ontmoetingskerk.

De stelling van Bovenberg is: ‘Als er geen vertrouwen is, komt niet alleen de economie maar ook het sociale leven tot stilstand’. “Een meer dan actueel thema in deze tijd van crisis op financieel, economisch én politiek gebied. Een boeiende invalshoek voor een boeiend verhaal van een belangrijke spreker die ook christen is en dat niet onder stoelen of banken steekt,” vindt Van Walsum.

De avond in Landvast begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is er koffie et cetera. De toegang is gratis.

Bovenberg
Lans Bovenberg (1958), één van Nederlands meest geciteerde en invloedrijke economen werkte eerst bij het Internationaal Monetair Fonds in Washington en daarna bij het ministerie van economische zaken. Hij werd hoogleraar in Rotterdam en Tilburg en was van 1995 tot 1998 tevens onderdirecteur van het Centraal Planbureau. In 2004 werd hij onderscheiden met de Spinozaprijs voor zijn veelzijdige bijdragen aan de economie.

Deel dit bericht via...