ALBLASSERDAM – Een 19-jarige automobilist uit Dordrecht heeft in de nacht van zaterdag op zondag 29 april een groepje fietsers aangereden. Een 19-jarige man uit Papendrecht raakte daarbij ernstig gewond; een andere fietser raakte ook gewond. Het ongeval gebeurde even voor 02.30 uur op De Kabelbaan (verlengde van de Staalindustrieweg). De automobilist reed na de aanrijding door, maar kon al snel daarna, samen met twee inzittenden, aangehouden worden op de Edisonweg in Alblasserdam. Het drietal, een man van 19 jaar uit Dordrecht en twee jongens van 15 en 16 Alblasserdam, is door de politieagenten naar het politiebureau gebracht om te worden verhoord.

De slachtoffers kregen hulp van ambulance –en politiepersoneel. Ook het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam kwam ter plaatse om hulp te bieden. De politie is tot laat in de nacht bezig geweest met het onderzoek naar het ongeval. Voor de getuigen is slachtofferhulp ingeschakeld.