ALBLASSERDAM – Tijdens een drukbezochte ledenvergadering van de ChristenUnie afdeling Alblasserdam ontvingen Jan Drogt en Jan Parel een bronzen sculptuur voor hun jarenlange inzet voor de ChristenUnie. Zij ontvingen de sculptuur uit handen van Sandra Korteweg, Vice-voorzitter van het landelijk bestuur. Al eerder werden beide heren bedankt voor het vele werk dat ze hebben gedaan en nu werd dit bekroond met een teken van erkenning door het landelijk bestuur.

Jan Drogt was betrokken bij het GPV als voorzitter van de gecombineerde kiesvereniging Alblasserdam / Nieuw-Lekkerland, en later als 1e voorzitter van de ChristenUnie in Alblasserdam. Ook werd hij voorzitter van de schaduwfractie, die commissie- en raadsvergaderingen voorbereidt.

Hij was burgerraadslid, zat regelmatig op de publieke tribune (en doet dat nog steeds), deed mee aan het marktkraamwerk en organiseerde bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen de fietscampagne.

Jan Parel was één van de initiatiefnemers van de oprichting van de RPF in Alblasserdam, waar hij al meteen een bestuursfunctie vervulde. Na het samengaan met het GPV en de oprichting van de ChristenUnie was hij ook daar een van de eerste bestuursleden. Hij hielp bij het marktkraamwerk, het folders rondbrengen, posters plakken, maar zijn specialiteit was toch wel al het papierwerk en de handtekeningen voor de gemeenteraadsverkiezingen; tot op de punt en de komma moest dat precies kloppen, en daarvoor heeft dhr. Parel menig rondje door Alblasserdam gefietst.

Het beeldje is gemaakt door kunstenares Margreet Ledelay, zij gaf de volgende betekenis aan de sculptuur: “De mens stelt zich open voor God om Hem alle eer te geven. Dit symboliseert de C van ChristenUnie. De U is vanuit de ruige grond door mensenhanden opgebouwd”. Beide heren waren zichtbaar in hun sas met het beeldje en gaven aan dat bij gezondheid altijd een beroep op hen mag worden gedaan.