ALBLASSERDAM – Profvoetballer Danny Buijs is naar eigen zeggen samen met nog ‘vele andere leden’ bezig met het maken van een plan om VV Alblasserdam te redden. Dat laat hij vrijdagavond 27 april vanuit Schotland weten. Het voortbestaan van de club wordt bedreigd, vanwege een hoge belastingaanslag. Vrijdag maakte het bestuur bekend dat zij voorstelt om de club op te heffen. Volgens Buijs, ooit begonnen bij de Alblasserdamse voetbalclub, is het niet verstandig om het bijltje er bij neer te gooien. “We moeten kijken naar oplossingen.”

Buijs vindt het niet goed dat het bestuur de stekker uit de vereniging wil halen. “Op dit moment worden alle dingen gewoon betaald. Het enige dat tegenzit is een hoge belastingaanslag. Ik word er een beetje moe van dat we nu voorgespiegeld krijgen dat alle kansen verkeken zijn. Ik ben samen met nog vele andere leden bezig om garant te staan voor het bedrag dat de belastingdienst wil hebben. Ik weet zeker dat de meerderheid van de leden niet wil dat de vereniging wordt opgeheven,” vertelt Buijs.

Hij vervolgt: “We krijgen nu de rekening gepresenteerd van de tien jaar voor twee jaar geleden. Er werd toen een wanbeleid gevoerd. Ook nu is nog niet alles op orde; zo is er niet eens een goede ledenadministratie. Maar om nu bij zo’n tegenslag het bijltje er bij neer te gooien, gaat mij te ver. We hebben allemaal wel eens tegenslagen. We moeten kijken naar oplossingen. Een paar goede bestuurders moeten de kar trekken, financieel lossen we het wel op en daarna kunnen we er lekker tegenaan.”

Buijs wil overigens zelf een actieve rol vervullen bij de club. “Ik word dit jaar dertig en kom weer terug naar Nederland. Het lijkt me ontzettend leuk om wat voor de jeugd te gaan doen. Als er mogelijkheden zijn, zal ik daar zeker aan meehelpen,” aldus de Alblasserdammer.

15 mei zullen de leden van de club zich over de situatie uitspreken. Dan zal ook duidelijk worden of de vereniging zal blijven bestaan of niet. “Tot die tijd gaan we hard op zoek naar oplossingen,” besluit Buijs.

Reageren op dit bericht kan hier. (om een dubbele discussie te voorkomen)