ALBLASSERDAM – Automobilisten hebben zaterdag 28 april bij elkaar 9.000 liter benzine en enkele duizenden liters diesel getankt bij het tankstation van Jan Korteland Auto – Bootservice aan de Polderstraat in Alblasserdam. Het bedrijf bestaat dit jaar veertig jaar en vierde dat zaterdag met een tankactie. Op iedere liter brandstof werd veertig cent korting gegeven. Automobilisten moesten voor deze korting op het drukste moment anderhalf uur in de rij staan. De actie begon even voor 10.00 uur en was rond 16.30 uur afgelopen.

De door sommige mensen voorspelde verkeerschaos bleef uit. Boven aan de Polderstraat, op de kruising met de Dam, zorgde een verkeersregelaar dat het verkeer alleen via de andere kant de straat in reden. Verder waren diverse borden geplaatst met aanwijzingen hoe de ‘tankers’ het best konden rijden.

Jan-Cees Korteland is blij dat alles zo goed verlopen is: “Ik wil iedereen heel hartelijk danken voor het geduld, het tanken en het enthousiasme. De sfeer was goed; iedereen vond het prachtig. Dat waardeer ik zeer.”

Zaterdag 5 mei houdt de ondernemer een open dag. Geïnteresseerden kunnen tussen 8.00 en 17.00 uur een kijkje nemen bij Korteland.