ALBLASSERDAM – De hele maand april hebben de leerlingen van basisschool ‘t Nokkenwiel uit Alblasserdam aandacht besteed aan het verkeer. In en rondom school waren tientallen activiteiten te doen. Kinderen vroegen andere kinderen om niet op de stoep te fietsen, de politie is gevraagd om foutparkeerders aan te spreken, er werd les gegeven in het omgaan met de dode hoek en er zijn zes Victor-Veilig-Poppen rondom de schoollocatie aan het Boerenpad en de locatie aan het Maasplein geplaatst.

Woensdag 25 april kreeg de school voor de tweede keer in de geschiedenis het label “School-op-Seef” uitgereikt. Ter ere van deze gelegenheid mochten de kinderen hun fietsen versieren. De jongste leerlingen deden dit met hulp van hun oudere schoolmaatjes.

Schooldirecteur Frank van Welzenis vertelde ontzettend trots te zijn op de prestatie. “Er is hard aan gewerkt om het label te bemachtigen. Ik vind het buitengewoon dat het dankzij de ouders, leerkrachten en leerlingen weer gelukt is. Vooral de taak van de verkeersouders wordt niet altijd in dank afgenomen; het komt wel eens voor dat er door andere verkeersdeelnemers gescholden wordt op hen. Dat verdienen ze zeker niet.”

Ook wethouder Peter Verheij vertelde blij te zijn dat de school het label heeft gehaald. “Het draait om het samen doen. Ik vind het heel mooi dat het weer is gelukt en dat met zulke fantastische resultaten. Mijn wens is dat alle scholen in Alblasserdam het label halen,” aldus de verkeerswethouder.