ALBLASSERDAM – De groep8-leerlingen van de Ds. Joannes Beukelmanschool uit Alblasserdam hebben vrijdagochtend 20 april, samen met burgemeester Bert Blase een krans gelegd bij het oorlogsmonument aan de Polderstraat. Daarmee adopteerden zij het gedenkteken voor het komende jaar. Even daarvoor vertelden kinderen in de burgerzaal van het gemeentehuis in verhaal, dicht –en zangvorm over de Tweede Wereldoorlog . Locatiedirecteur Dirk van Elzelingen van de Beukelmanschool legde aan de hand van de woorden vrijheid, vrede, liefde en luisteren uit hoe groot het voorrecht is om in vrijheid te mogen leven.

Tijdens de dodenherdenking op 4 mei zal een aantal leerlingen van de Ds. Joannes Beukelmanschool aanwezig zijn en meedoen met de plechtigheid. Aan de hand van dit monument leren de kinderen over de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, de traditie van herdenken en de rituelen die daar bij horen. De Alblasserdamse basisscholen doen al vele jaren mee met dit project. ‘Adopteer een monument’  is een landelijk onderwijsproject waarbij leerlingen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs een oorlogsmonument in hun eigen dorp of buurt adopteren.