ALBLASSERDAM – Een 3-jarig jongetje uit Alblasserdam is vrijdagavond 20 april gewond geraakt aan zijn hoofd, nadat hij werd geschept door een 20-jarige automobilist uit Nieuw-Lekkerland. Het ongeluk gebeurde aan het begin van de avond ter hoogte van de bushalte bij het Zwarte Paard in Alblasserdam. Volgens getuigen stak de peuter plotseling de weg over, toen hij zijn moeder aan de overkant van de weg zag. De automobilist, die vermoedelijk te hard reed, kon niet op tijd tot stilstand komen. Een aanrijding was het gevolg. Het kind belandde anderhalve meter verder op het asfalt.

Het kind is met in ieder geval een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Of hij nog meer verwondingen heeft opgelopen is niet bekend. Het rijbewijs van de beginnende bestuurder is afgepakt. Ook werd een mes, dat achter in de auto werd aangetroffen, in beslag genomen. De officier van justitie zal beslissen of en wanneer de automobilist zijn rijbewijs terug krijgt.

De verkeersongevallenspecialisten van de politie hebben uitgebreid onderzoek naar het ongeval gedaan. De weg was daarom bijna twee uur afgesloten voor al het verkeer.


Het mes wordt in beslag genomen.